Fins a la data, els orígens de la població d'esta regió, era difícil d'aclarir. Els científics debatien els que van ser els primers a arribar i com estaven relacionades les diferents cultures. Esta última qüestió només podia ser abordada a través de comparacions d'estils d'artefactes o utensilis, però ara, l'equip internacional que publica l'estudi, aporta dades genètiques.
Van arreplegar ossos, dents i cabell de més de 150 humans antics i van analitzar el seu ADN mitocondrial. Van establir que els primers habitants podrien haver arribat fa 6.000 anys, per l'estret de Bering des de Sibèria. Representen dos migracions: paleoesquimales -que van aparéixer primer i van desenrotllar cultures arqueològiques variades- i neoesquimales, que van aparéixer quasi 4.000 anys més tard.
Per a aconseguir comparacions entre estes antigues poblacions i els grups moderns, van seqüenciar els genomes de set individus vius d'eixa zona. A més, mentres que estudis previs no havien sigut capaços de resoldre si les distintes poblacions paleoesquimales tenien el mateix origen ancestral, les troballes d'este grup de científics suggerixen que van compartir un avantpassat siberià comú.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada