L'estrany fenòmen, produït en l'alta atmosfera marciana, s'alça a uns 250 quilòmetres de la superfície i només s'ha observat a l'alba en moments puntuals.
El planeta vermell s'ha convertit en el protagonista d'un enigma. La revista Nature ha publicat aquest dilluns una investigació sorgida arran de l'observació d'un fenomen estrany a l'atmosfera marciana per part de molts astrònoms aficionats. Va passar al març de 2012 i es va poder veure durant deu dies. Més tard es va tornar a deixar veure a l'abril. Es tracta d'una protuberància, que correspon a un núvol, que aconsegueix una altura d'uns 250 quilòmetres per sobre del sòl marcià, gairebé als llimbs de l'atmosfera.
Els investigadors contemplen dues possibilitats : núvols o aurores.
Ambdós casos es desdoblen en més possibilitats . Començant amb els núvols, a Mart hi ha tres tipus. El primer serien les tempestes de pols , que poden ser petites , locals o globals. No obstant això , les partícules no solen aixecar més de 60 quilòmetres per sobre del sòl. El segon tipus són els núvols de cristalls de vapor d' aigua, que tot i que és poc abundant en mart , és suficient perquè es produeixi condensació. El tercer tipus és el que a aquest astrofísic li sembla més plausible , perquè és un fenomen únic a Mart . Es tracta de la formació de núvols de diòxid de carboni ( CO2 ).
Els astrofísics tracten de recompondre les peces revisant les observacions de 2012 , però , segons explica a EL MUNDO el científic del CSIC Ángel López Valverde , de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia i coautor d'aquest estudi , " tenim moltes probabilitats però en elles sempre hi ha alguna cosa que no encaixa " .
Notícia Original
Notícia relacionada
Vídeo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada