dilluns, 13 d’octubre del 2014

Troben cèl·lules mare a l'ull que poden reprogramar-se per a ser fotosensibles

El remei contra moltes malalties relacionades amb la pèrdua de visió podria estar en els nostres propis ulls. Científics de la Universitat de Southampton (Gran Bretanya) han descobert que una regió en la superfície frontal de l'ull conté cèl·lules mare especials que podrien tractar afeccions oculars que provoquen ceguera. Dita part de l'ull és el “limbe corneal” i és una mena de buit que es situa entre la còrnea i la escleròtica transparent.

La investigació realitzada demostra que les cèl·lules mare es poden cultivar in vitro de del limbe corneal i, baix les condicions de cultiu adequades, podrien reprogramar-se per a fer que tinguen el mateix comportament que les fotoreceptores (les necessàries per a veure la llum).

Entre els avantatges d'utilitzar aquestes cèl·lules podem contemplar que són de fàcil accés i tenen prou plasticitat cosa que facilita el fet de manipularles i evita el rebuig ja que són del receptor; a més estan presents en persones de qualsevol edat fins i tot s'han trobat en persones de 97 anys.

 Aquest descobriment podria servir per a regenerar la visió de forma segura i acabar amb la pèrdua de visió irreversible.

Notícies relacionades:

-Algunes càuses de pèrdua de visió

-Altres mètodes per a recuperar la vista

-Notícia original

Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta noticia tracta el tema d'un descobriment súper important que podria traure a molta gent d'una situació de ceguera. Aquest tractament d'extreure les cèl·lules mare per a cultivar-les in vitro i poder aconseguir que tinguin la capacitat de fer-nos veure és un descobriment que podria suposar una revolució de la medicina respecte a la vista.
    Baix el meu punt de vista és un dels descobriments més importants de la ciència i pense que seria molt beneficiós poder dur-ho a la pràctica.

    ResponElimina