Huracans
En essència, és el mateix que succeeix quan sostenim un full pel costat curt i el posem al costat dels nostres llavis. Si bufem per sobre d'ell veurem com s'eleva.
Això és a causa del denominat principi de Bernoulli , en honor al físic suís Daniel Bernoulli, que ho va enunciar per primera vegada en 1738. Així, quan un fluid, ja sigui un líquid o un gas, es mou a gran velocitat, la pressió disminueix.
Les ales dels avions, per exemple, es dissenyen perquè el flux d'aire que circula per sobre d'elles vagi més ràpid que el que va per sota. Això provoca una diferència de pressió l'efecte resultant és l'aparició d'una força ascensional.
Una cosa semblant ocorre en el cas de la teulada: com l'aire que viatja per sobre va a gran velocitat, la pressió que exerceix sobre ell és inferior a la que realitza l'aire que es troba a l'interior de la casa. L'efecte net és una força que tira de l'estructura cap amunt.
Ara bé, pot passar que aquesta diferència de pressió no sigui la suficient per arrencar-lo. En aquest cas, l'aire entra dins de la casa per les obertures, les pressions s'igualen i, en conseqüència, la teulada es desploma sobre la casa, el que provoca la seva ensulsiada.
Notícia original
Notícies relacionades 1
Notícies relacionades 2
Vídeo
Es una noticia molt interesant Mayte, m'ha agradat molt i he apres coses noves Seguix aixina!
ResponElimina