diumenge, 12 d’octubre del 2014
MODIFICACIÓ GENÈTICA DE MOSQUITS PER A COMBATRE LA MALÀRIA
La malària o paludisme és en l'actualitat un dels problemes de salut més greus a tot el món, especialment als països tropicals i subtropicals. Es transmet per protozous, paràsits del gènere Plasmodium i es propaga entre les persones per la picada del mosquit femella del gènere Anopheles, que piquen per poder obtenir la sang necessària per al desenvolupament dels seus ous.
Davant d'aquesta situació, l'Imperial College de Londres ha modificat genèticament els mascles del gènere Anopheles amb l'objectiu de controlar les femelles que esdevenen el vector de la malaltia. Aquest treball es basa en l'enzim I-Ppo-I que conté la propietat d'erradicar els espermatozoides X en la fase de l'espermatogènesi per a conseguir que en unir-se solament els espermatozoide Y amb l'òvul, s'obtinguen únicament mascles.
Els científics cataloguen aquest treball com a un dels més efectius d'altres que ja s'han provat, com per exemple la soltada de una mena de mosquits estèrils a Brasil per tractar d'eliminar el virus del dengue, ja que, les femelles podran satisfer el seu instint reproductor, mentre que quan s'encontren amb un mascle infèrtil, han de buscar-se altres parelles per a ser fecundades.
Tot i això, encara falta demostrar l'eficàcia en un entorn lliure, on els mosquits transgènics hauran de lluitar contra els normals per fecundar a les femelles.A més, aquest alliberament de mosquits modificats genèticament pot provocar certa desconfiança, ja que es tracta del principal esglaó de la cadena alimentària.
Notícia original:
Notícies relacionades:
-Altres aplicacions de mosquits transgènics per a eliminar un virus:
-Més solucions per combatre la malària:
Vídeo:
Etiquetes de comentaris:
bh,
curs 2014-2015,
ies pou clar,
MALARIA,
sanfelixcambrac
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada