Són dos tubs amb la finalitat de detectar els problemes. Un d'ells és sensible a l'estimulació manual, l'altre, és fals. Els dos estan conectats a un ordinador, aquest rep senyals del cervell mitjançant uns sensors situats en el seu cap. Gràcies aquest procés mesurem l'activitat cerebral en nens prematurs, ja que en moltes ocasions s'ha desperar als tres anys per veure si tenen algun problema de desenvolupament.
Els investigadors de la Vanderbilt University van presentar el seu treball.
El dit i el cap són els punts on estan connectats els tubs i els sensors que diran a lòrdinador si tindran problemes de desenvolupament en un futur.
El que sí han de fer en el cas dels nadons, és estar atents a alguna cosa. Una de les parts de la prova és mesurar alhora l'estimulació tàctil i l'auditiva. Per mesurar aquesta última de forma individual, s'emeten sons a través d'un altaveu situat a sobre dels nens.
L'objectiu dels investigadors és que, a través del tacte, veure com els nens reaccionen a estímuls visuals i auditius, el que es coneix com a experiència somatosensorial.
L'estudi, demostra que el sistema, batejat com a sistema peix globus, és ben tolerat tant per nens petits amb algun tipus de discapacitat intel · lectual com per nadons dels quals encara no es coneix bé el seu estatus.
- Noticia original
- Noticies relacionades:
- El nadó prematur.
- Problemes cardíacs dels nadons.
- Video:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada