L'evolució de la població europea ha segut determinada per múltiples causes d'orde natural, una d'aquestes causes i la mes coneguda es la peste bubònica del 1848. Una investigació realitzada per l'Insitut de Biologia Evolutiva de la Universitat Pompeu i Fabra i el CSIC de Barcelona han descubert que alguns gens del sistema inmunitari de gitans europeus( rumanesos) ha evolucionat baix els efectes de la peste negra que va asolir europa.
S'ha pogut observar com als gens heretats pels rumanesos pels seus antepassats que havien passat la peste son inmunes a enfermetats infeccioses al contrari que els que l'han heretat de antecedents provinents de la india que careixen d'aquestes modificacions als gens. En esto demostren també la capacitat selectiva de l'evolució al aconseguir que els genomes que no consegueixen modificarse per a ser inmunes a aquestes enfermetats provoquen la mort del qui els tinga i amb ell la no herència d'aquestos, al contrari de els gens que aconsegueixen modificarse i sobreviure, les persones que els tinguen si podran pasar-los a les generacions següents aportant-los ja aquestes modificacions.
Aquestos resultats expliquen part de les diferencies entre els pobles europeus i altres pobles en la sensibilitat d'una enfermetat infecciosa.
Noticia original
Noticies relacionades:
- http://www.solociencia.com/biologia/11030706.htm
- http://lacienciaysusdemonios.com/2010/11/02/evolucion-del-sistema-inmune-lo-mas-fuerte-no-siempre-es-lo-mas-apto/
Video:
És un post interessant perquè ens mostra com actua la selecció natural en els humans, fent desaparèixer a aquells que no tenien els gens necessaris per a resistir aquesta malaltia. Actualment, gràcies a la medicina, aquesta selecció natural és pràcticament nul·la en els humans i inclús en animals domèstics. No obstant,pense que a llarg terme la medicina pot ocupar les funcions que hauria de fer el nostre sistema immunològic, si no s'usa amb mesura, i fer-nos completament dependents dels medicaments.
ResponElimina