dijous, 6 de febrer del 2014

Els origens de la peste

Les dents de dos víctimes de la peste bubònica, que va assolir Egipte i Europa durant el S.VI d.C, han permés que es puguera recuperar el genoma complet del bacteri causant d'aquesta plaga (Yersinia Pestis)

Aquesta investigació ha fet possible la certesa de que aquesta peste que va afectar Europa no està relacionada amb les que van aparèixer segles després, sinó que es tracta d'una epidèmia independent que es va transmetre de roedors a humans.
Puça que acaba d'ingerir sang infectada amb el bacteri de la peste
Els científics de l' Universitat de MacMaster (Canada) van veure al investigar les dents de les víctimes, s'hi observà que  hi havia material humà i bacterià, i a partir d'aquesta informació, els científics van reconstruir, a partir de xicotets fragments, l'ADN del bacteri i el compararen amb l'ADN de bacteris posteriors causants de la peste, cosa que va poder demostrar que no estaven relacionats.
L'estudi, publicat a la revista The Lancet, va determinar que aquests bacteris van arribar a l'ésser humà a partir de picadures de puces.
A pesar de tot, el treball dels científics no ha acabat ja que encara no s'hi troba resposta al fet de que desapareguera del medi un bacteri tan mortífera com aquesta.



Noticia original

Noticies relacionades:
- La peste altera el sistema immunològic
-La peste continua actuant a l'actualitat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada