dilluns, 10 de febrer del 2014

Es bessons idèntics desenvolupen distints graus de sensibilitat al dolor

Una investigació recent indica que els bessons idèntics responen de manera distinta davant un estímul dolorós. Aquest fet ha estat estudiat per investigadors  del King College de Londres que han arribat a la conclusió que el dolor d’una persona varia en funció del seu entorn i l’estil de vida que té.

Com que els bessons idèntics comparteixen la seua totalitat de gens es deduïx que qualsevol diferència entre ells es deu a canvis en l’entorn o a canvis epigenètics, és a dir, canvis en l’expressió de l’ADN.

Per a provar aquest fet s’ha realitzat un experiment amb molts germans idèntics que eren sotmesos a sondes de calor en les extremitats i aquestos havien de pressionar un botó quan el calor fora dolorós.

En aquesta prova els científics compararen els resultats amb 50 persones que no tenien res a veure. Bé doncs,  els resultats mostren diferències entre la gent i variacions químiques en els 9 gens que tenen a veure amb el dolor que eren distints en un germà bessó, però no en l’altre.

Aleshores s’ha descobert que el gen TRPA1, gen de sensibilitat al dolor, va sofrir mes modificacions i és la primera vegada que es demostra que és possible conectar-lo i desconectar-lo epigenèticament.

Notícia Original 

Notícies relacionades:

Vídeo:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada