dissabte, 9 de febrer del 2013

Salvats gràcies a una donació de femta


De vegades la curiositat i la ciencia formen idees molt bones però una mica desagradables per al públic. L’estudi realitzat demostra que és un gran avanç en la medicina però el públic o el pacient ho veuen una mica desagradable. De la mateixa manera que en el seu moment les sangoneres van ser utilitzades per a múltiples trastorns o les larves s'han vingut usant per curar ferides complexes, ara un estudi ha demostrat que els excrements tenen el poder curatiu per a una infecció freqüent en pacients hospitalitzats.
El bacteri anomenat 'Clostridium difficile' es troba present en el medi ambient i, en moltes persones, forma part dels bacteris que construeixen la seva flora intestinal sense generar cap dany. No obstant això, quan aquestes persones pateixen algun problema que deteriora el seu sistema immunològic o que destrueix la seva flora intestinal, com ara la ingesta d'antibiòtics, el bacteri aprofita la situació conoliza l'intestí i comença a destruir-lo.
La conseqüència visible d'aquesta destrucció intestinal és la diarrea, que pot anar acompanya de dolor tipus còlic, febre, vòmits, deshidratació i fins i tot pot ocasionar la mort.
L’estudi demostra que la teràpia amb excrements és molt eficaç i crea la possibilitat de introduir bacteris sans a la flora intestinal i així evitar les recaigudes.La infecció allarga l'estada hospitalària del pacient que la pateix i augmenta considerablement les despeses sanitàries.  Una millora que es pot implementar per frenar aquest tipus d'infecció 
és disminuir el consum d'antibiòtics, molt elevat en el nostre país, i augmentar la higiene hospitalària.




Altres noticies:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada