dimecres, 13 de febrer del 2013

Primer pas per tractar un dels càncers hepàtics més agressius

Un grups d'experts, liderats per Josep Maria Llovet, de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer han trobat la composició molecular del colangiocarcinoma hepàtic, un càncer de fetge molt perillós i agresiu. Aquest estudi podrà ser la base per a futurs fàrmacs que curen aquesta greu malaltia.
Els primers resultats d'aquest estudi publicat a ''Gastroenterology'' han sigut que existeixen dos subclasses  diferents de colangiocarcinoma hepàtic (CCI):  la de proliferació, originada en les cèl · lules mare del fetge i que afecta el 60% de pacients, és un tumor molt agressiu i difícil de detectar, i la d'inflamació, que prové de les colangiocitos (cèl·lules epitelials del conducte biliar), es detecta millor i és molt menys agressiu.
Sols un 30% d'aquestos tumors són extirpables i la supervivència als cinc anys un 30%, així que aquest es un gran i important avanç.
Llovet ens informa de que els pacients qie no es poden operar de CCI tenen una esperança de vida de menys d'un any. "En tres anys tenim previst fer les primeres proves de drogues a animals, i en cinc en pacients" explica Llovet.
El CCI és un càncer que es detcta poc, de 4000 casos de càncers hepàtics, 400 es tracta de CCI.
Els principals factors de risc són la obesitat, la diabetes, i beure massa alcohol.
L'augment d'aquest tumor és preocupant però tambés és molt important saber quin tupis de tumor es per a poder combatre-lo i allargar la vida del malalt.
En els últims anys els morts per càncer de pulmóm pròstata, estòmac i colon ha disminuit un 30% mentre que el de fetge ha agmentat un 47%.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada