S’estima que el rèptil devia de tenir una longitud almenys uns 3 metres i tindre un aspecte semblant al de l’actual drago de Komodo(que actualment es el lagart mes gran del mon).El que se sap cert es que els mosasauris els rèptils del cretaci superior pertanyen al mateix grup que les serpents el dels pitonomorfs.
"Hem descrit una nova forma de pitonomorfo del cretaci superior-fa uns 70 milions d'anys-que no té les especialitzacions anatòmiques relacionades amb l'adaptació al medi aquàtic i que, per tant, era probablement una forma terrestre", explica Francisco Ortega, investigador del Grup de Biologia Evolutiva de la UNED i un dels autors de l'estudi que es publica a la revista Paläontologische Zeitschrift.
Solament sen havia documentat d’un cas paregut d’aquest tipus d’animal que visquera en la terra i era un animal del cretaci inferior documentat a Japó.Encara que el que s’ha encontrat a lo hueco es duna especie desconeguda i el que s’espera es trobar pon-te restes osees que ajuden a identificar la especie del nou rèptil i de poder donar-li un nom científic.
"La troballa reafirma la hipòtesi que l'ancestre comú del grup podria haver desenvolupat hàbits terrestres similars als llangardaixos varans actuals", apunta Ortega. Segons aquesta teoria, el conjunt de rèptils podria haver adquirit progressivament adaptacions aquàtiques en zones properes a la costa i, posteriorment, haver colonitzat el medi marí.
Noticia original
Noticies relacionades:
http://www.fuentescuenca.es/dinos/noticias/noticias.htm
http://www.europapress.es/buscador.aspx?buscar=lo%2Bhueco%2Bcuenca&orden=fecha
Videos:
Em pareix una notícia realment interessant ja que tenim la certesa de que les serps són d´origen terrestre però a partir d´investigacions i descobriments s´ha arribat a la conclusió de que també poden tindre origen aquàtic. Seria important averiguar-ne més sobre aquest tema.
ResponElimina