En l’Unió Europea hi han gran nombre d’ espècies invasores com conills, visons o mosquits que suposen un risc per a la biodiversitat, per a la salut humana i per a l’economía.
El cas del mosquit tigre, una espècie introduïda des d’Àsia, es un perill per la salut humana ja que trasmet un brot d’un tipus de febra molt rara. A més el canvi climatic i l’augment de les temperatures a Europa farà que aquesta espècie s’expandisca encara més. A part del canvi climatic, les activitats humanes estan moltes vegades darrere d’aquests succesos.
A més de les espècies que causes d’anys a la salut humana també hi han atres que han sigut introduïdes voluntariament, com la truita de rierol, per a l’entreteniment en la pesca i a dies de hui suposen una amenaça per a les espècies autoctones.
Anàrem l'altre dia d'excursió a la UV. Jo vaig visitar al Campus de Burjassot, la facultat de farmàcia i en concret la carrera de Ciència i Tecnologia dels aliments, i precísament al primer laboratori que visitàrem ens parlaren de la quantitat d'insectes, molts d'ells mosquits, que estaven afectant els humans, entre ells la mosca tse tse, els polls, les puces etc. Pense que la noticia és interessant per atraure la gent i per poder veure que visquem equivocats, i que hi ha moltes coses al món que ens poden afectar, inclús causar la mort, i no ens adonem fins que ens passa, i entre aquestes coses estan les espècies invasores.
ResponEliminaÉs important mantindre a ratlla les espècies invasores i deurien d'haver més controls a les fronteres com per exemple a Austràlia, on el pas d'aliments i animals està molt controlat per a que no ocòrrega el que està passant ací, intenten preservar la seua pròpia biodiversitat sense que altres espècies invasores afecten a les autòctones.
ResponElimina