El pacient que ha recuperat la seua nova cara es deu a un home nord-americà de 37 anys. Ell va perdre el nas, els llavis i part del moviment de la seua cara degut a un accident amb arma de foc en 1997. Des d’aquell moment, Richard Lee Norris, que es com s’anomena el pacient, va tindre de veure com la seua vida es complicava per complet fins portar una màscara degut a l’estat tan deforme del seu rostre i vivint durant molts anys com un presoner de la seua desgràcia. Després d’aquesta operació, segons els cirurgians que varen participar en ella, afirmen satisfets que Richard ja ha començat a sentir la seua nova cara, com pot raspallar-se les dents i fins i tot afaitar-se. A partir d’ara ja no quedaran quasi ninguna resta de la deformitat que causava tanta expectació en la gent de carrer.
Per a aconseguir el rostre final que té actualment, el pacient ha tingut de sotmetre’s a 22 transplantaments anteriors per a la reconstrucció de la seua cara. La primera operació de Richard va tindre lloc al 2005 a França coincidint amb el primer transplantament de cara realitzat a una dona de 38 anys durant el mateix any per l’atac d’un gos. Aquella operació va ser sols un transplantament parcial de la cara, sols del nas i la boca a comparació de l’actual transplantament que es més complex si cap. A demés en aques cas, els cirurgians van utilitzar modernes pràctiques i tècniques quirúrgiques durant la intervenció, com el transplantament amb precisió de la llengua i les dents. També, la incorporació a la nova cara de les parts del teixit facial com els músculs subjacents i els nervis motors i sensorials per a permetre l’expressió i el moviment de la cara. L’objectiu era sobretot recuperar les funcions facials correctament i amb les innovadores tècniques obtindre uns bons resultats estètics en el rostre del pacient.
En l’actualitat, des de la universitat de Maryland estan convençuts que un dels seus prioritaris i ambiciosos objectius són els reptes anatòmics i immunològics en el camp de transplantaments craneofacials. Amb l’ajuda de les subvencions econòmiques de diversos departaments per a algunes operacions de cara, aquesta universitat americana ha pogut dur avant les seues millores en procediments i tècniques en transplantaments d’òrgans sòlids immunosupressors, com posar-los en pràctica en persones con en el pacient protagonista d’aquesta noticia. A demés, els membres de la corporació mèdica d’aquesta universitat posen d’exemple aquest exitòs transplantament de cara, que és la culminació de 10 anys d’estudis científics de investigació, originant una alta experiència i rendiment en els cirurgians. I així, demostrar dels grans canvis en la vida diària i excel·lents resultats que poden oferir actualment a molts pacients que necessiten urgentment una esperançadora ajuda.
Noticies relacionades:
Vídeo:
Aquesta noticia m'ha paregut d'allò més interessant, ja que amb noves tecníques i eines que la tecnologia ens presta s'hi pot fer feliç a molta gent. I a més, aixi hi podràn dur una vida molt normal.
ResponEliminaAquesta és una de les noticies que mes m´ha impactat, encara que fa poc de temps també la vax veurer en la tele. Pense que quest home amb el transplant de cara es sentira més comode i podrà tindre una vida millor que la de abans.
ResponElimina