divendres, 23 de març del 2012

La Xina posa fi als trasplantes amb òrgans d’executats.

Segons el Ministeri de Sanitat xinés, en qüestió de tres a cinc anys es prohibiran els transplantaments fets a partir d’òrgans de presos executats.  Aquest govern porta molts anys intentant reduir l’obtenció d’òrgans a partir d’executats, però factors com la poca població donant i l’elevada demanda en transplantaments fan impossible descendir la dependència d’òrgans a partir de presos condemnats a mort. Davant aquesta polèmica, son moltes les organitzacions de drets humans com Amnistia Internacional  que denuncien l’excés i l’abús del Govern xinés per la utilització d’òrgans dels milers de presoners assassinats sense el consentiment d’aquests ni de les seues famílies. En canvi, el Govern ho nega afirmant que respectaven els drets i decisions dels condemnats per a utilitzar els seus cossos abans de morir.    

Per a que es complisca aquesta recent normativa, la Sanitat xinesa pretén durant els pròxims anys modificar el mètode o sistema tradicional de dependre de donants presos condemnats a mort. Per això, les autoritats volen desenvolupar un pla propagandístic de caràcter nacional amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la societat xinesa de la importància del fet de donar òrgans en el país asiàtic més poblat del planeta. També, el govern vol substituir a llarg termini les donacions de presoners per les de ciutadans perquè els òrgans provinents d’executats són sovint font d’infeccions de fongs i bacteris i per la qual cosa provoca que els pacients trasplantats amb aquests òrgans tinguen menys possibilitats de sobreviure a llarg termini. Per aquesta situació, Xina posseeix un nivell mèdic de transplantaments molt inferior a d’altres països.   

Des de fa anys, la Xina té un problemàtic historial en el camp dels transplantaments. Començant per fa 5 anys quan Pequí va abolir el comerç d’òrgans i que els casos de pena de mort d'empresonats deurien passar pel Tribunal Superior. Mentre de fons s’observa que de 1.300 milions d’habitants que té la Xina, més de 1.500 milions de persones necessiten urgentment la donació d’òrgans a l’any, però sols es realitzen uns 10 mil transplantaments anualment, originant la mort de molts pacients en llista d’espera. Aquesta desesperada situació porta a que encara que estiga prohibit, el tràfic d’òrgans en el mercat negre és constant. Com també, el Govern xinés no publica el número d’execucions realitzades en aquests anys catalogades com a “secret d’Estat” a pesar dels rumors que afirmen que sols en un any, aquest país asiàtic executa més presoners que tot el món junt. Mentre que la població no vol donar els seus òrgans per motius culturals, com per exemple creuen que es podran reencarnar després de la mort i per això desitgen mantindre el seu cos complet i perquè a demés la Sanitat xinesa és privada. 


Noticies relacionades: 

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada