Qualsevol persona pot acudir al gimnàs. A més, avui en dia en qualsevol poble hi ha almenys un, per no parlar de les grans ciutats on es poden trobar varis. I el més important, obrin pràcticament tot el dia i els horaris solen ser lliures, és a dir, que no es necessari acudir a unes hores concretes, sino s'hi pot acudir a l'hora que un desitje. Més facilitats impossible.
Si vols probar, el primer que deuries fer és demanar al monitor un reconeixement mèdic i físic personal per a que et façen un bon plà d'entrenament que s'adeqüe a les teues capacitats.
Desde la gimnàstica fins al treball aeròbic hi han moltes possibilitats i varietats d'exercici. Si el que busques es enfortir els músculs, s'imposa el treball amb aparells i peses. Si per altra banda el que busques es perdre pes i guanyar capacitat cardiorespiratòria, has de fer més exercici aeròbic.
Alguns de vosaltres sabeu que es acudir periòdicament al gimnàs que tingueu prop de casa o al del polideportiu municipal perque és una rutina que porteu fent desde fa temps per estar en forma i cuidar la vostra salut. Però els que encara no heu estat a un gimnàs per dins, ¿sabeu que fa exactament la gent allí i els motius pels que hi van?
En una investigació, la directora tècnica d'un important gimnàs de Madrid, Estrella Ovejero, va comentar:
“¿Que per qué els que tenen més de 14 anys deuen anar al gimnàs? Doncs sobretot per a cuidar la seua salut, perque descobriran que el seu cos funcionarà millor, que no senten cansanci quan pujen unes escales o tenen que carregar un pes. També és important que el jove faça altres activitats como ioga, taichi, reeducació postural o armonització corporal. El que s'anomena gimnàstica suau, que li va a recol·locar eixa estructura òssia i muscular en el seu lloc", afig la directora.
Javier Escobar té 20 anys i porta sis mesos acudint al gimnàs.
"Abans feia natació, futbol, bicicleta... Vaig vindre perque hi estàven apuntats uns amics meus i em vaig animar". També va afegir: "Faig un poc de tot: cardio, peses... Al principi em costava, pero ara m'agrà. La veritat es que em trobe molt millor, em costa menys fer les coses, tinc més movilitat, més fons. Estic encantat."
En un gimnàs es pot fer treball de cardio i de peses. El primer tipus de treball consisteix en l'exercici aeròbic, és a dir, el que fa suar, com per exemple: córrer al aire lliure o en cinta, fer "step", bicicleta i "spinning", practicar arts marcials, etc. El segon tipus es, sobretot, esforç muscular, executat amb peses o bé amb aparells que faciliten el moviment de la càrrega. L'ideal seria combinar ambdós.
Fixant-se en els objectius personals, si el que t'interessa es perdre pes, deuries fer més exercicis aeròbics, ja que aquestos són els que desfan el greix degut a que el cos necessita més energia en eixe moment i tendeix a utilitzar les principals reserves energètiques. També has de tindre en compte que el múscul pesa més que el greix, i es possible que augmentes de pes quan portes cert temps fent peses al gimnàs, pero també obtindràs una figura més esbelta.
"Altre benefici important del gimnàs es que t'alliberes de la tensió que et provoca l'estudi o el treball, la vida en general. Soltes la ment", afig per últim la directora del gimnàs.
Respecte al camp mèdic, abans de començar a fer deport és necessari que un metge deportiu et faça un chequeig amb el fi de descobrir possibles enfermetats que desconegues que tens, i principalment saber en quin estat tens el cor.
En el reconeixement que et façes, la prova d'esforç deuria ser obligatoria. Aleshores, amb els resultats del chequeig, un monitor planifica l'entrenament que més et convinga.
"És fundamental que el metge deportiu i el monitor coordinen el treball.", aconsella Estrella. "Es comença a treballar amb pesos controlats. Fem un circuit per a que treballen els principals grups musculars i vagen posant-se en forma per a després començar a treballar amb major intensitat. Hi ha que treballar amb cura."
Com a conclusió, la directora afirma: "En quant als complements vitamínics o altre tipus de substàncies, el jove no deuria prendre res. Que bega més de dos litres d'aigua diaris; abans, durant i després de l'exercici, i si sua molt i com a conseqüència perd molts minerals, els pot recuperar amb begudes isotòniques. Res més."
En quant al temps, la freqüència ideal d'entrenament es de tres dies per setmana. Pero la perfecció són cinc dies entre un hora i hora i mitja de treball, segons Estrella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada