dijous, 4 de novembre del 2010

Adolescents amb depressió i estrés

En l'adolescència, problemes psicològics com la depressió o l'estrés no sempre es manifesten amb els senyals característics en els adults. Moltes vegades, la depressió queda emmascarada davall altres símptomes, com a agressivitat o irritabilitat. Per este motiu, s'aconsella als pares que estiguen atents als canvis d'humor dels seus fills i fomenten la comunicació amb ells.

Senyals habituals :



Entre les senyals de l'estrés habituals en esta franja d'edat figuren taquicàrdies, augment de l'agressivitat,abús de substàncies tòxiques( l'alcohol o les drogues)... Esta situació que ho genera és molt variada: un examen en l'institut, discussions amb els amics la separació dels pares… Quan l'estrés és intens, segons les peculiaritats de cada individu, poden sorgir símptomes de diversa naturalesa: ansietat, depressió…

No és senzill diagnosticar una depressió durant l'adolescència, ja que en esta etapa són habituals els alts i baixos en l'estat d'ànim.

Pressió acadèmica, depressió i estrés :




Una de les principals causes de depressió en l'adolescència és l'exigència per obtindre bones notes. En les sessions, guanyen autoconfiança i les queixes per la càrrega dels estudis deixen de ser tals de manera progressiva. Si s'ajusten les metes als recursos, si s'establixen metes realistes, la pressió acadèmica percebuda és menor i la frustració, també.


Fomentar l'autoestima:

L'autoconcepte és la imatge que es té d'un mateix i l'autoestima és la mesura en què eixa imatge agrada o no al propi individu. L'autoestima és positiva si la imatge que té una persona de si mateixa és positiva. Una professional aconsella, en primer lloc, fer ús del llenguatge de l'autoestima: millorar la comunicació amb l'adolescent i, emprant un llenguatge positiu i evitant acusacions, ridiculitzacions i comentaris irònics.

Perquè els progenitors contribuïsquen a fomentar una autoestima sana en els seus fills,aconsella:



· Acceptar-los tal com són.

· Tractar-los amb respecte i afecte.

· Premiar els seus èxits i els seus esforços.

Notícia original

-Webs relacionades:



1.La mateixa noticía d'altra font

2.IntraMed

3.Altres motius de depressió

4.Solucions a la depressió





Informació sobre la depressió



Vídeos:


















1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha semblat molt interessant ja que es un problema bastant actual, en el qual ens veiem involucrats tots els adolescents.
    La pressió que sentim degut als estudis, a la exigència que nosaltres mateixa ens imposem, és normalment la causant d’aquests trastorns, per això ja que no podem evitar ser així d’exigents quant d’estudis es tracta, hauríem d’ ensenyar-nos a controlar-se per a evitar una futura forta depressió. A més, no hem de tractar aquestes depressions en adolescents com les normalment d’adults, ja que als adolescents ens afecta tot de diferent manera i podem enfonsar-se en una forta depressió per molt fluixa que semble, fins i tot pensar amb el suïcidi.
    Ací deixe un link amb més informació interessant:
    http://www.remo.ws/revista/n8/n8-cobo.htm

    ResponElimina