El treball es basa en les dades recollides durant l'expedició Tara Oceans, duta a terme entre 2009 i 2013 que va recórrer tots els oceans del planeta prenent mostres d'aigua a diferents profunditats.
El treball mostra que els virus marins es distribueixen en cinc zones ben diferenciades: l'oceà Àrtic, l'Antàrtic, les aigües superficials i temperades pròximes als tròpics, les capes intermèdies a profunditats de 150 metres i 1.000 metres i, finalment, les zones més profundes fins a arribar al fons marí.
Entre aquestes cinc arees hi ha dos autèntics formiguers virals. La primera és la zona temperada, la segona és l'oceà Àrtic. La diversitat d'espècies de la majoria d'éssers vius és major com més a prop s'està de l'equador i disminueix cap als pols. Els autors destaquen que precisament és est l'oceà que més ràpid està canviant pel canvi climàtic.
Aquesta aventura científica va començar en 2006 per la dissenyadora francesa Agnès Troublé. El Centre Nacional per a la Recerca Científica de França va recolzar el projecte, en el qual ara col·laboren 150 científics de més de 30 països.
Des de llavors els investigadors han tret del mar 30 milions de gens desconeguts.
NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA 1
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada