dimecres, 31 d’octubre del 2018
Mart pot tenir oxigen suficient per sustentar microbis i esponges
Un estudi de la NASA explora les implicacions de la presència del gas al planeta vermell
L'oxigen és fonamental per a l'aparició de vida més complexa. A la Terra, l'atmosfera va començar a acumular oxigen fa 2.700 MA, gracies als cianobacteris que vivien en els oceans i eren capaços de realitzar fotosíntesi.
Ara, un nou estudi apunta que en zones de Mart també pot haver prou oxigen com per mantenir a alguns éssers vius terrestres. Segons un estudi publicat a Nature Geoscience, al voltant d'un 6,5% de tot el planeta pot albergar quantitats d'oxigen a la superfície o a uns centímetres per sota d'ella similars a les que a la Terra són suficients per sustentar a alguns microbis i esponges, organismes que poden proliferar en concentracions d'oxigen molt baixes.
Fins ara, la presència d'oxigen a Mart s'havia "menyspreat", a causa de les baixes concentracions. Però els microorganismes no necessiten O₂ per respirar, encara que l'oxigen molecular permet obtenir major energia en els processos de respiració. Per tant, encara que a baixes concentracions, permetria per exemple l'existència de bacteris com les que es troben en riu Negre [Huelva], que oxiden el ferro de la pirita per obtenir energia. I una cosa que abunda a Mart és el ferro.
Notícia original
Noticies relacionades:
- Marte tuvo oxígeno antes que la Tierra
- Respirar en Marte sería posible gracias a esta bacteria
Vídeo relacionat:
Oxigeno en Marte ( Pruebas Irrefutables )
Etiquetes de comentaris:
aparicisanze,
biogeo4eso,
cianobacteri,
curs 2018-2019,
mart,
oxigen
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada