primerencs, i ja col·laboren amb clíniques de fertilitat per provar la seguretat del mètode en humans.
La immensa majoria dels 20.000 gens humans es troben en el nucli de cada cèl·lula, però hi ha uns 50 que no estan en el nucli, sinó en els mitocondris, les factories energètiques de la cèl·lula. En la fecundació, l'òvul i l'espermatozoide aporten els seus gens nuclears a parts iguals, però els mitocondris les posa solament el òvul. Les malalties mitocondrials són una minoria de les dolències hereditàries, però generen errades catastròfiques.
L'equip de Juan Carlos Izpisúa en l'Institut Salk de Califòrnia, al costat de científics de Miami, Kobe, Urbana, Barcelona i Pequín, i en col·laboració amb diversos hospitals espanyols, han aconseguit aplicar les modernes tècniques d'edició genòmica per impedir el pas de mutacions mitocondrials a la descendència. Ho han fet en ratolins model, però usant diverses de les mutacions mitocondrials humanes més rellevants.
Abans que comencin els assajos clínics cal avaluar la seguretat del mètode en òvuls de pacients amb malalties mitocondrials. Izpisúa està en contacte amb clíniques de fertilitat per aconseguir aquest material.
Vídeo:
Traure avant investigacions i mètodes al voltant d'aquests problemes és un gran avanç ja que evitem al nadó una càrrega d'una malaltia pot ser greu durant tota la seva vida. Com a exemple un problema en aquestes situacions és el VIH freqüent problema en el contagi de mare a fill.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina