DOS FÀRMACS CUTANIS REGENEREN NEURONES DANYADES PER L’ESCLEROSI MULTIPLE.
El treball liderat pels investigadors de la Universitat Case Western Reserve (Cleveland, Estats Units), han descobert la utilitat de dos fàrmacs, miconazol i clobetazol , comunament utilitzats per a la cura del peu d’atleta i èczemes, de regenerar cèl·lules que han estat danyades per l’esclerosi múltiple(explica’t al vídeo).
Els científics coneixien que al sistema havien cèl·lules mare capaces de regenerar les cèl·lules danyades per l’esclerosi, però no sabien la manera de dirigir-les per a que actuaren. Per aconseguir-ho els investigadors utilitzaren fàrmacs que catalitzaren aquestes cèl·lules mare per a que regeneraren les neurones perdudes per l’esclerosi.
Aquesta malaltia és molt comú i destrueix la mielina provocant que les senyals neuronals no puguin transmetre’s. Els investigadors de Case Western Reserve han utilitzat els fàrmacs per a que les cèl·lules mare s’activen i generen més mielina. D’aquesta manera s’intenta que el propi cos es repare a ell mateix.
L’equip va aconseguir centrar-se en aquests dos medicaments gràcies a l’avanç que aconseguiren al 2011. L’experiment , tractà d’aconseguir desenvolupar un tipus especial de cèl·lules mare progenitores anomenades OPC. Aquests fàrmacs són difícils d’accedir però una vegada ho aconseguiren, provaren els diferents fàrmacs que podien estimular aquestes cèl·lules mare per a generar mielina. Aquests fàrmacs foren el clobetazol i el miconazol.
Per ara el tractament ha donat magnífics resultats en ratolins, que han pogut revertir la paràlisis, però esperen que es mantinguin els mateixos resultat a les cèl·lules humanes.
Notícies relacionades:
Vídeo:
Aquesta noticia és molt important ja que poder revertir malalties com l'escleròsi suposa un avanç molt esperat. El fet que haja funcionat en ratolins i que pugui funcionar també en les persones mitjançant estimulació de les cèl·lules mare per a que generen mes mielenia amb l'utilització de fàrmacs és molt positiu.
ResponElimina