Van llançar una campanya que recordava els riscos de l'excessiu consum de sucre i es va demanar a les autoritats un etiquetatge més clar que ajudara al consumidor a identificar gran part del sucre ocult en aliments. Segons la campanya de 25 grams, aquesta és la quantitat que es deuria consumir, però les estadístiques indiquen que el consum mitjà a Espanya és de 112 grams diaris. D'aquests grams el 75% està ocult en aliments processats que el seu etiquetat no és clar per al consumidor.
Però Espanya no és l'únic país en el qual el consum de sucre comença a considerar-se ja un ingredient clau en l'epidèmia d'obesitat (juntament amb els hàbits de vida sedentaris). Coincidint amb la campanya 25 grams, el SACN ha obert una consulta pública per tractar de reduir el consum diari fins a un 5% des del 10% que té com a objectiu actual. L'OMS ho manté en el 10%, però han reconegut que "busca analitzar si reduir aquesta ingesta real al 5% aportaria majors beneficis a l'organisme". Els especialistes en nutrició recorden que una sola llauna de 33 mil•lilitres d'un refresc ensucrat, superaria ja aquest 5% de ingesta dolça al dia, sense aportar al mateix temps cap tipus de valor nutricional més enllà d'aquestes calories
L'alt consum de sucres en adults està associat amb l'increment de l'obesitat. També existeix una relació entre les begudes dolces i la diabetis tipus 2, mentre que en nens està clarament demostrat que aquests refrescs es relacionen amb l’obesitat. Han pensat com protegir als nens dels anuncis de menjar que apareixen en televisió, ja que el 20% dels 19.000 anuncis que els nens veuen a l'any en horari infantil televisiu és de menjar i beguda amb alt contingut en sucre. o imposar algun tipus d'impost al sucre d'origen industrial.
Cal tindre en compte que no es tracta de tenir una dieta completament diferent a la que tenim ara, sinó tractar de reemplaçar el sucre per alternatives més saludables. Per exemple, aigua o llet descremada en lloc de refrescs i una peça de fruita en lloc d'una chocolatina. Es proposa adoptar un sistema de 'etiquetat semàfor' en els aliments, que ajudi a identificar al consumidor la quantitat de sucre de cada producte mitjançant els colors verd, groc o vermell.
El sucre ja no és tan dolç
Nutrició
Les bondats del greix 'bronzejada'
Vídeo
Aquesta noticia tracta un tema molt important i d'actualitat en els nostres dies, ja que a més de passar amb el sucre passa amb molts productes més que no sabem que consumim. Per exemple molta bolleria industrial conté gran quantitat de sucres i altres components que no deuriem consumir o deuriem fer-ho sempre en una quantitat molt moderada. La solució en aquest cas és la informació, deuriem saber el que consumim i si deuriem o no consumir-ho.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAquesta noticia sembla molt curiosa ja que no sols és el consum de sucre sinó que la majoria el consumim ocult en altres aliments, i aquest és el responsable de problemes com l'obesitat i diabetis que afecta tanta gent al nostre pais i a nivell mundial
ResponElimina