dilluns, 12 de gener del 2015

Teclejar al mòbil altera el nostre cervell

Teclejar al mòbil altera el nostre cervell


Teclejar tan sovint en el nostre mòbil intel·ligent no només està canviant la manera en que ens relacionem socialment i caminem , per exemple , sinó que també està alterant el nostre cervell . Aquest canvi es produeix a causa del ús tan continuat i preponderant dels polzes cap utilitzar els nostres dispositius. L'estudi ha estat dut a terme per un equip de neuroinformáticos de la Universitat de Zuric i l'Escola Politècnica Federal de Zuric ( Suïssa ) i ho recull la revista Current Biology .
Quin impacte està tenint en el nostre cervell la destresa que estem obtenint en els dits per l 'ús dels mòbils actuals ? Aquest va ser el punt de partida de la investigació liderada per Arko Ghosh , descobrint que la plasticitat diària del cervell pot ser analitzada depenent de l'ús que fem del nostre mòbil . Així, " els telèfons intel·ligents ens ofereixen l'oportunitat d'entendre com la vida normal modela el cervell de la gent comuna " , s'explica Ghosh .

Per arribar a aquesta conclusió els científics van comptar amb la participació de 37 persones destres , 26 d'elles usuaris habituals de mòbils amb pantalla tàctil i 11 usuaris que encara empraven mòbils antics. Van analitzar l'activació en l'escorça sensoriomotora promoguda pels moviments dels dits ( polze , índex i dit mig ) mitjançant electroencefalografia . Els resultats van revelar que la representació cortical en els participants que utilitzaven smartphones o mòbils intel·ligents era diferent a la dels usuaris de mòbils menys moderns i que com més freqüent era el seu ús més influïa en l'activitat cortical ja que gran era el senyal al cervell , sobretot , a la zona que representava al polze .

Aquesta transformació del cervell pot explicar-se de la mateixa manera que els violinistes , per exemple , adquireixen un major nivell de l'àrea de representació dels dits que guien l'instrument a causa de la pràctica. És a dir, cada zona del cos posseeix una àrea de processament particular al nostre centre emocional del cervell . No són àrees estanques i inamovibles , sinó que poden canviar depenent de les nostres activitats diàries .

" La tecnologia digital que fem servir diàriament modela el processament sensorial al cervell i en una escala que ens va sorprendre " , aclareix Ghosh .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada