La troballa duplica el nombre conegut de mons amb menys del doble del diàmetre terrestre en òrbites potencialment habitables. Dos d'aquests vuit planetes són, a més, els més semblants a la Terra entre tots els exoplanetes descoberts fins ara.
Els dos mons que més s'assemblen al nostre són Kepler 438b i Kepler 442b. Tots dos giren al voltant de dues nanes vermelles, un tipus d'estrelles més petites i fredes que el nostre Sol. Kepler 438b completa una òrbita al voltant de la seva estrella cada 35 dies, mentre que Kepler 442b ho fa cada 112 dies.
Amb un diàmetre que és tot just un 12% més gran que el de la Terra, Kepler 438b té fins a un 70% de probabilitats de ser un planeta rocós, segons els càlculs dels investigadors. Per la seva banda, Kepler 442b és un terç més gran que el nostre planeta i les seves possibilitats de ser sòlid es queden en el 60%.
Kepler 438b rep prop d'un 40% més de llum que la Terra. Pel que l'equip d'investigadors calcula que té fins a un 70% de probabilitats d'estar a la zona habitable de la seva estrella.
Kepler 442b, per la seva banda, rep les dues terceres parts de llum de la que rep la Terra, de manera que els científics li atorguen fins a un 97% de probabilitats d'estar just a la zona habitable.
Vídeo.
Aquest tema, és interesant, ja que algún día de segur que apleguem a eixos planetes.
ResponElimina