dijous, 8 de maig del 2014

L'ull necessita llum durant l'embaràs per a desenrotllar-se

És la conclusió d'uns investigadors als Estats Units que han descobert com els fotons de llum, en l'última fase de l'embaràs, desencadenen tota una coreografia bioquímica necessària per a generar ulls sans. Han fet els experiments amb ratolins de laboratori, però l'objectiu de la seua investigació és esbrinar com la resposta a la llum incorrecta en el fetus pot desencadenar retinopaties en els xiquets.

 La troballa cambia fonamentalment la nostra comprensió de com es desenrotlla la retina, afirma Richard Lang, científic de l'hospital infantil de Cincinnati (EUA) , hem identificat un mecanisme de resposta a la llum que controla el nombre de neurones de la retina, la qual cosa té efectes en el desenrotllament vascular de l'ull i és important perquè diverses afeccions oculars són precisament malalties vasculars.



Lang i els seus companys conclouen que és important que un nombre suficient de fotons penetre en el cos de la mare en la ultima fase de gestació.
Una seqüència de processos i efectes relacionats entre si ha d'actuar amb la deguda precisió perquè l'ull funcione i l'activen els fotons de la llum que arriben al fetus encara dins de la mare.

L'eix d'eixa coreografia bioquímica residix en els vasos sanguinis que rodegen l'ull. Quan s'està desenrotllant, una xarxa específica de vasos es va retraient, mentres es forma el sistema vascular de la retina. Este procés és important perque un creixement anormal d'eixe sistema vascular és una de les principals causes de ceguera en els xiquets prematurs.




 Estos experiments van permetre descobrir com en els ratolins que es mantenen en la foscor o els que no tenen el pigment fotosensible melanopsina, el sistema vascular de la retina creix excessivament i l'anomalia desemboca en una supressió del nombre de neurones retinals.

Notícies Relacionades:

Video:

1 comentari:

  1. El tema del desenvolupament del fetus a l'embaràs em pareix molt interesant ja que la intriga de saber com es formen els òrgans per a acabar sent tant complexes es una cosa que crec que tot el mòn deuria tindre, i he de dir que aquest ''descobriment'' en el desenvolupament de la retina m'ha sorprés ja que encara no havia llegir mai sobre la formació d'aquest òrgan en concret. Sempre esta be llegir noticies com aquesta per saber com estem fets.

    ResponElimina