dissabte, 1 de juny del 2013
Durant molt de temps, allò de que les coses diminutes les poguérem veure pareixia impossible, fins i tot, les que si no fora per uns aparells que ens permeten veure-les, no sabriem ni de la seua existència.
Però amb els nous avanços tecnològics s'ha fet possible. Avui en dia existeixen molts aparells que ens ho pertimetixen, com per exemple: lupes, microscopis,..
Gràcies a aquests aparells s'han pogut descobrir els microbis, virus, batèris, molècules, inclús àtoms.
I es que tots alguna vegada ens haurem fet preguntes existencials. Què hi ha més enllà del que aconseguixen veure els nostres ulls? Per què estem ací? Per què tot té una relació? No acabariem mai.
Doncs, amb la nanociència i la nanotecnologia tot és possible. És possible ja que és un camp de les ciències aplicades al control i la manipulació de la matèria a una escala menor que un micròmetre, és a dir, a nivell d'àtoms i molècules.
Com deia el científic Stephen Hawking a un dels seus llibres, 'si diuen que l'univers està dilatant-se, es perque estarà dins d'alguna cosa, no?'
És a dir, en açò es refeieix a que per exemple, si estem a l'interior d'una classe i començem a bufar un globus, el globus s'inflarà; es dilatarà. Aquest globus mai podrà dilatar-se si no està dins d'alguna cosa. Açò ens dona a entendre que pot ser l'univers no siga el final.
Tant el món, com la vida, com les galaxies, planetes,... És un gran misteri.
Notícia original.
Notícies relacionades:
Història de la nanociència.
Avanços.
Vídeos:
Etiquetes de comentaris:
2012-2013,
barberaguerolar,
biogeo4eso,
ciència,
nano
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAquesta notícia m'ha cridat l'atenció, perquè es veritat que fa uns anys ningú havia vist un bacteri, ningú s'havia imaginat una molècula ni un virus, i jo, personalment, no m'havia parat a pensar-ho.
ResponEliminaEstem vivint una revolució tecnològica molt accelerada, i aquesta acceleració ha fet plantejar-se un munt de qüestions. Hui en dia, existeixen aparells que fa uns 40 anys no existien.
És molt interessant el món de la nanotecnologia i la nanociència i m'ha paregut molt curiosa la refelexió que ah fet Stephen Hawking sobre l'univers, que pot ser no siga el final.
Ací et deixe una notícia relacionada amb la nanotecnologia: http://www.elmundo.es/elmundo/2013/05/28/nanotecnologia/1369742958.html