Moltes de les característiques de les aus trobades al nord-est de la Xina s’assemblen a un tipus de dinosaure amb plomes, cosa que fa, q s’estiguin canviant algunes teories sobre com i quan es produí la transició entre ambdues especies.
A dies de hui, s’ha trobat un esquelet complet del que sembla ser una bestiola emplomada, una peça clau per descobrir l’origen de les aus.
Aurornis xui, que es com han anomenat al dinosaure, te una mida de 51 centímetres de longitud. Es pensa que es un exemplar adult.
“Pensem que no era un volador actiu, probablement era un planejador”, deia Godefrot.
Els autores de l’estudi afirmen que tant els Arqueoptéix com els Aurornis xui, formen part dels grup Avialae, en els que s’agrupen totes les aus i els seus parent extints.
Les noves dades, combinades amb la presencia de Arqeoptérix en territori alemany, mostren que aquests animals estaven repartits per tota Eurasia al final del període Juràssic.
Aquesta notícia m´ha semblat molt interesant per el que diu que estan canviant algunes teories sobre la transició entre les dues espècies. Es curios que després de totes les investigacions realitzades i les proves científiques, fiquen en dupte algunes teories.
ResponEliminaNoticia molt interesant i la ha resumit prou be, impacta mol ya que ningu s'esparava que hi hageren cose semblant en les teories dels cientifics.
ResponElimina