Les cèl·lules mare han estat molt importants aquests temps.
Però les embrionaries, per exemple, no s’ha demostrat que estiguin exemptes de riscos, com el desenvolupament de tumors.
En canvi, en les cèl·lules mare procedents de la mèdul·la òssia sí que existeix una certesa y una seguretat, sobretot en el transplantament de mèdul·la per a tracata enfermetats com la leucèmia.
Ara, un equip espanyol ha demostrat que aquest tipus de cèl·lula pot ser eficaç en l’atròsi de genoll tractant a 12 pacients amb una edat mitjana de 49 anys.
L'eficàcia mitjana va estar entre el 65% i el 78%, superior al dels tractaments convencionals. Es va observar una gran millora del dolor i la discapacitat i a les persones que realitzen esport habitualment la millora és molt més gran.
L'artrosi de genoll és una de les patologies més doloroses, que més activitats quotidianes impedeix realitzar.
En Espanya, més de set milions d'espanyols tenen artrosi i partir dels 60 anys, el 29% de la població té símptomes, com el dolor de genoll, a causa d'aquesta malaltia que consisteix en la degeneració del cartílag articular.
Per a aconseguir l’aplicació en la pràctica clínica és necessari un estudi major i Al voltant d’uns milers d'euros.
És un descobriment important, ja que tanta gent pateix artrosi. No tan sols apareix als genoll, si no que també ho fà a a altres articulacions com el coll, els dits,etc.
ResponEliminaAbans dels 55 anys tant homes com dones tenen quasi el mateix percentatge de risc de patir-ne, però a partir d'esta edat el de les dones augmenta, ja que es degenerativa. Doncs a la població que més greument afecta és a les persones de la tercera edat. Alguns dels factors que ajuden a l'aparició son l'obesitat, la diabetes, la menopausia... Un poc d'esport ajuda a reduir un poc el dolor i la rigidesa que aquesta malaltia provoca.
Altres enfermetats similars són la osteorporosi i la artritis reumatoide, que tenen símptomes similars.