Antigament, aquestes han sigut utilitzades per a donar sabor a la majoria de menjars, i sols podien estar comestibles unes poques hores després de ser collides. Actualment, això és difícil de creure, els consumidors volen unes tomaques boniques, que entren per la vista, cultivades a milers de quilometres, és a dir, que duren hores de llarg viatge fins arribar al seu destí. Un exemple paregut al de les tomaques és el de les roses, abans sols es podien olorar des de la rama, sense tallar-les, ara, fan, tallades, viatges d'hores i hores.
El per què d'aquests fets el té el físic de Cosmocaixa, Antonio Ruiz de Elvira. Per la part de les roses ha deduït que l'olor d'aquestes és el punt estratègic per a que duren més temps tallades, resulta ser que els insectes es guien per l'olor d'aquestes per a pol·linitzar-les i després la flor es desfà, és a dir, que si la rosa no desprèn olor, no hi ha pol·linització i alhora no es desfà.
Finalment, per a aconseguir aquest objectiu de les flors necessitàrem una selecció artificial, al igual que a les tomaques, però aquesta a vegades està feta en dosis tan grans que mata la qualitat de l'aliment o la flor. Aquesta selecció artificial també l'anomenem en els aliments, les tomaques transgèniques.
Notícies relacionades:
Vídeo:
Em pareix un tema mol interessant que pot dur a tema moltes discusions.Hi ha moltes critiques sobre els aliments transgenics pero crec que no es mala idea ja que tots els consumidors de avui en dia ens agrada tenir tots els millors productes,al millor preu,en el millor estat en qualsevol lloc i en qualsevol hora.S´hi els humans no forem consumidors impulsius tal vegada no faria falta aquesta pràctica.
ResponEliminaEn quant ala noticía esta ben escollida i ben explicada, amés el vídeo esta molt interesant i te molt que veure en la notícia.