dijous, 30 de maig del 2013

Trets estranys en la Font més distant de rajos gamma de molt alta energía



Els blàzars són els més brillants d’entre els nuclis galàctics actius, aquests emeten uns rajos gamma de molta energia, unes noves investigacions, troben d’una manera molt unusual la llum que hi han vist.

Aquest estudi es dirigit per físics de la Universitat de California a Santa Cruz, es va utlitzar el telescopi espacial Hubble, i es va observar que el blàzar es trova a 7400 milions d’anys llum, els físics pensaren que a una distancia tant gran, una proporció dels rajos gamma, deuria de ser absorbida per la llum de fons extragalàctica.

La coautora d’aquest estudi adverteix que: "Estem veient una font extraordinàriament brillant que no mostra l'emissió característica que s'espera d'un blàzar de molt alta energia"

David Williams, senyala que el resultats obtinguts poden indicar alguna cosa nova sobre els mecànismes de emisió dels blàzars, o també sobre la llum de fons extragalàctica.

La llum de fons extragalàctica es la radiació difusa per totes les estrelles i galàxies, una llum tenua però penetrant que il•lumina tot el univers.

Finalment, es creu que en un forat negre  supermasiu en el centre de la galaxia en el qual hi entra matèria, açò produieïx un xorro relativista de partícules i produeïx les emisions dels blàzars.

Notícia original

Notícies relacionades
Descobreixen a Terol una nova espècie de peix marí de fa 408 milions d'anys  

Cap a cèl•lules de combustible més pràctiques i eficients

Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada