La llet materna que beuen els nounats és la que determinarà com serà la seua flora bacteriana. No obstant això la seua composició i el paper biològic d’aquests bacteris en el xiquet, continuen desconeguent-se.
Per a identificar aquest conjunt de bacteris (microbioma) investigadors han utilitzat una tècnica basada en la seqüenciació massiva d’ADN. Amb aquest estudi es podran determinar les variables perinatals i post natals que influeixen en la riquesa microbiana de la llet.
Segons els coautors de l’Institut de Agroquímica i Tecnologia dels Aliments és un dels primers treballs a descriure aquesta diversitat mitjançant la tècnica de piroseqüenciació en mostres de calostre per una banda i de llet madura per un altra, recollida d’un i sis mesos de lactància.
En les mostres de calostre es van observar un tipus de bacteris i entre el primer i el sisè mes de lactància es va observar bacteris típics de la cavitat bucal.
L’estudi ha revelat que a més la llet de les dones amb sobrepés conté menor diversitat d’espècies.
A més, segons el part també pot afectar al microbioma de la llet materna: la cesària és més pobra en microorganismes que el part vaginal.
Aquests resultats diuen que, la falta d’estrés fisiològic i el treball en el part també podrien influir en la composició i diversitat microbiana de la llet materna.
Degut a que aquest bacteris presents en la llet materna representen un dels primers contactes amb els microorganismes en el sistema digestiu del nadó, els investigadors estan estudiant per saber si el seu paper és metabòlic o immunitari.
Per als autors els resultats podrien ajudar a dissenyar noves estratègies d’alimentació que milloren la salut del nadó.
Notícia original
Altres notícies relacionades
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada