Un equip de científics de la Universitat de Cornell Karl (Estats Units) dirigit per Karl Siebert, professor de ciències dels aliments, ha descobert que hi ha certes substàncies químiques en els menjars que, al reaccionar en la saliva, alteren la nostra forma de percebre el sabor. En concret, el consum regular de begudes riques en polifenols pot augmentar la nostra sensibilitat als sabors àcids.
En l'ésser humà part de l'activitat biològica dels polifenols es deu a la seva capacitat de formar part del sistema antioxidant cel•lular, és a dir, són poderosos antioxidants que desacceleren la deterioració de la cèl•lula. Aquests ajuden també a frenar l'augment de plaques en les cèl•lules del múscul llis, i la formació de coàguls de sang. Segons han descobert els científics cada un tenim diferents nivells de polifenols ja emmagatzemats en els nostres cossos. <<Sembla que hi ha un grup metabòlic de polifenols que es veu influenciat per la dieta i que el nivell de la saliva dels polifenols influeix en la percepció de la astringència causada pels àcids>>, va dir Siebert.
En els seus experiments Karl va poder demostrar que el consum habitual de substàncies que contenen polifenols, com el té verd, augmenta el nivell normal d’aquests en la saliva. També es va descobrir que el nivell normal de polifenols de cada individu torna als seus estats normals al passar mig hora des de la beguda del té.
Noticies relacionades:
Vídeo:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada