dimecres, 19 d’octubre del 2011

Pas decisiu cap al cromossoma sintètic

La ciencia ha conseguit sintetitzar completament un braç cromosòmic d’una de les molècules més grans d’ADN. A conseqüència d’açó s’ha descubert un nou mètode per reestructurar el códig genétic d’un organismo.

L’equip de Jef D. Boeke ( Escola de Medicina de la Universitat Johns Hopkins, en Estats Units), ha realitzat un experiment en el qual reemplaça l’ADN en el braç d’un cromosoma de llevadura. Aquest ha sigut disenyat per ordinador, i sovint presenten una forma semblant a un corbatí. L’ADN sintétic, estructuralmentt és diferent a l’original, però realitza les mateixes funcions que l’auténtic.

L’èxit obtingut ha conseguit demostrar que es poden sintetizar blocs D’ADN i insertar-lo en un cromosoma; i que a més, amb un grau de domini de la genética, es podría portar molts beneficis per a la humanitat.

Aquest assoliment portat a terme per l’equip de Boeke significa un avanç molt important per a la biología sintética, ja que es centra en el diseny i la construcción de sistemes biològics no existents en la naturalesa., i per la dificultat de sitetitzar un cromosoma de llevadura, que resulta ser més gran que altres.


Notícia Original

Notícies Relacionades:

Cromosoma sintético podrá crear vida artifical

Creado el primer cromosoma sintético, a un paso de la primera forma de vida artificial

Video:


2 comentaris:

  1. He llegit la notícia i m´ha paregut interessant, ja que no sabia que es poguera fabricar ADN sintètic.
    He trobat aquest vídeo relacionat amb cromosomes:
    (http://www.youtube.com/watch?v=itUMP0wtN5c)

    ResponElimina