Últimament, l’acidificació oceànica deguda al augment antropogènic de les concentracions de diòxid de carboni (CO2) en l’atmòsfera estàn afectant greument la fauna marina. Aquest fenòmen està afectant alguns organismes calcificadors marins, especialment clotxines, gasteròpodes i corals que protegeixen la seva petxina, closca o esquelet, d’aquests efectes corrosius.
Els oceans absorbeixen la cuarta part de CO2 de l’atmosfera, a conseqüència de l’ús de combustibles fòssils. Açò significa un milió de tonelades cada hora, que a la fí acaben afectant la química del aigua del mar augmentant l’acidesa.
Hi han estudis internacionals que afirmen que la resistencia d’aquests es perd nomès en casos en que els organismes estàn exposats prolongadament a unes temperaturas elevades.
No obstant això, l’equip de Jean-Pierre Gattuso, del Laboratori de Oceanografía de Villefranche, Francia, afirma que les altes temperatures que hi han constantment a l’oceà afavoriràn el nombre d’aniquilasions de poblacions marines.
Actualment, hi ha molts invertebrats que estàn traspassant el llímits de tolerancia a les altes temperatures. No hi han mesures que paren la perillosa tendencia a l’acidificació del oceans. Açò junt amb el calentament Global farà incrementar descontroladament les aniquilacions massives d’organismes.
Notícies relacionades:
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina