En l’Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN) un grup d’investigadors que treballen a l’accelerador de partícules,van fer una prova que consistia en enviar un neutrí des de Ginebra fins a Itàlia. El sorprenent descobriment va ser que aquest va recorres els 730km de distancia que separa ambdós països molt més ràpid que la velocitat de la llum.
Per a la seguretat de la comunitat científica, han decidit enviar aquestos resultats tant a físics americans com japonesos. També han de tindre en compte,que al superar la velocitat de la llum en 60 nanosegons, hi ha un marge d’error de 10 nanosegons dalt o baix que això pot fer varia la física que coneguem actualment. Però no sols hi ha que tindre en compte la velocitat,sinó també que és possible que haja fallat algun tipus de medició, instrument o calibratge.
Si finalment és cert aquest descobriment, s’haurà d’acomiadar la teoria de la relativitat tal i com el científic Albert Einstein ens la va presentar, i amb això aplicar els nous coneixements que poc a poc han anant descobrint.
Noticies Relacionades:
Vidios
Em pareix una entrada molt interesant, ja que deixa oberts molts aspectes de la ciencia actual, si no es tracta d'un error la física com la coneguem seria una afirmació falsa. Fet que donaría lloc a errors. He llegit justificacions sobre que els 60 nanosegons podrien ser un error tals com que el sistema per el qual funcionen els GPS es basa en aquesta teoria de la relativitat, i si aquesta fora falsa, els GPS donaríen errors de kilòmetres, o justificacions varies. Algunes d'aquestes justificacions són per exemple, el recolzament a les "onze dimensions". Alguns cientifics, afirmen que existeixen fins a onze dimensions, quatre de les quals nosaltres coneguem, però també es pensa que la resta van quedar congelades en el moment que es produï el Big Bang. Per tant, s'obri un altre debat en el qual es creu que les partícules subàtomiques podrien penetrar aquestes dimensions. I per si era poc, el descobriment dels neutríns, deixa obert el debat sobre l'espai temporal. Preguntes com si el temps es pot plegar, com poder viatjar avant i arrere en el temps... No et pareix que es un cas interessant?
ResponElimina