dilluns, 31 de gener del 2011

Existència de vida en la Terra fa 3460 milions d’anys

Científics nord-americans han trobat indicis de vida a la Terra gairebé 800 milions d'anys abans del que es pensava que existia.
El geoquímic Hiroshi Ohmoto i el seu equip de la Universitat de Pennsilvània van trobar petits cristalls d’hematita en una formació de jaspi en el Cratón de Pilbara en el nord-oest d'Austràlia.
Aquest descobriment podria significar l’existència de vida en aquest lloc en l'època del eón Arcaic. Al analitzar característiques químiques d’hematita els científics van descobrir que es va formar a temperatures molt altes per interacció de fluids hidrotermals i aigua de mar rica en oxigen.
El geoquímic també va explicar que l’hematita pot formar-se per l'acció de rajos ultraviolat o de l'oxigen, i com el mineral es va trobar a gran profunditat l'única explicació de la seva formació és reacció entre oxigen i fluids hidrotermals rics en ferro ferrós.
Fins ara es va creure que la fotosíntesi oxigènica va existir fa 27000 milions d'anys, però aquest descobriment ens fa canviar d'opinió, i ens fa pensar que la fotosíntesi va començar a existir fa 3460 milions d'anys.



Enllaços relacionats:

Videos relacionats:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada