L’equip de Karl Siebert, professor de la Universitat de Cornell, Estats Units, ha arribat a la conclusió de què algunes substàncies del té verd poden arribar a alterar els sabors.
En concret, el consum dels polifenols poden augmentar la nostra sensibilitat als sabors àcids. També s’ha descobert que tenim diferents nivells de polifenols ja emmagatzemats als nostres cossos.
Aquestes substàncies són poderosos antioxidants, que desacceleren l’envelliment de la cèl•lula. També ajuden a impedir l’augment de plaques en les cèl•lules del múscul llis, i la formació de coàguls de sang.
Siebert, que treballà durant 18 anys en una fàbrica de cervesa abans de convertir-se en un acadèmic, s’adonà quan estudiava la relació entre els polifenols i les cadenes de proteïnes en begudes com la cervesa i el suc de poma.
Als seus experiments, donà diferents solucions àcides dissoltes amb distintes concentracions a un grup de tastadors, que classificaren la intensitat de la astringència. La majoria de tastadors informà d’una diferència lleu, però altres mostraren una sensibilitat molt major. Més endavant descobriren que les persones més sensibles al sabor àcid havien begut habitualment té verd abans del inici de l’estudi.
Altres dades s’obtingueren quan mesuraren els nivells de polifenols en la saliva dels participants al consumir el té verd i després, aleshores s’adonaren que hi havia una gran diferència entre els individus. Els que bevien te i vi tenien els nivells més alts. Està que beure té verd augmenta els nivells de polifenols en la saliva dels voluntaris.
Aquest nivell torna a la seua quantitat normal en cada individu mitja hora després de consumir cafè o té; però el consum continu fa que, amb el pas del temps, aquest nivell normal augmente gradualment.
Notícia Original
Notícia Relacionada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada