EUA comunica el descobriment d'un visó salvatge infectat a l'entorn d'una granja pelletera.
Les autoritats nord-americanes han detectat un visó silvestre en llibertat infectat pel nou coronavirus, segons ha informat aquest dilluns la Societat Internacional de Malalties Infeccioses. L'exemplar infectat, un visó americà, va ser localitzat en l'estat de Utah, després d'una campanya d'anàlisi d'animals salvatges en l'entorn d'instal·lacions pelleteres amb brots de coronavirus, en una data anterior al 30 d'octubre. L’equip del biòleg Thomas DeLiberto ha pres mostres de diferents animals de diverses espècies, però cap més ha donat positiu. «Es poden crear nous reservoris i això complicaria molt el control de la malaltia».
La veterinària Elisa Pérez també alerta del possible impacte en la salut d'algunes espècies si el coronavirus acaba campant al seu aire per la natura. L'Organització Mundial de Sanitat Animal ja va advertir del perill que els animals susceptibles es transformen en un reservori de coronavirus. "Podria suposar un risc continu per a la salut pública i donar lloc a futurs episodis de propagació a les persones",va assegurar la institució internacional.
L'OIE recorda que la principal hipòtesi és que la SARS-CoV-2, emparentat amb coronavirus de ratpenats, va tenir un origen animal, tot i que encara no s'ha identificat la via d'arribada a les persones. El motor de l'actual pandèmia és la transmissió d'humà a humà, encara que també s'han detectat infeccions anecdòtiques en animals domèstics o de zoos, com gats, gossos, tigres, lleons i pumes. «La introducció de virus en noves espècies animals podria accelerar la seva evolució, el que podria tenir un impacte potencial en les estratègies de vigilància i de control», adverteix l'OIE.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada