dissabte, 22 de febrer del 2020

Els borinots aprenen a distingir objectes pel tacte



Cent vint-i-huit borinots escollits de cinc colònies diferents al Regne Unit van ser entrenats a la Universitat Queen Mary de Londres per aprendre a reconèixer en la foscor, només pel tacte, objectes que havien vist prèviament. I ho aconsegueixen amb un milió de neurones (les persones tenim al voltant de 100.000 milions).

Aquesta capacitat, comú en els éssers humans però que en el regne animal només es pensava que tenien els primats, les rates, els dofins i una espècie de peix s'anomena 'reconeixement intramodal d'objectes' o 'integració sensorial intramodal' i bàsicament consisteix en la capacitat d'imaginar un objecte només pel tacte, sense necessitat de veure’l.

Els científics van entrenar a aquests insectes per distingir objectes de forma quadrada i esferes utilitzant com a ganxo o recompensa aigua ensucrada. Van comprovar els seus avenços sotmetent-los a les mateixes proves amb llum i foscor.

El següent serà investigar si altres famílies d'insectes són capaços de demostrar la capacitat del reconeixement intramodal d'objectes. Si es descobrira que això és una habilitat generalitzada entre els insectes, es podria concloure que tenen la capacitat d'imaginar objectes. Alternativament, una comparació amb altres insectes podria revelar que és una habilitat única que pertany a insectes intel·ligents com els borinots.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada