Fa més de 500 milions d'anys, un dels primers animals sobre la faç de la Terra amb la capacitat de desplaçar-se va deixar un rastre de petjades que van acabar convertint-se en fòssil i que han vist la llum gràcies a un equip d'investigadors liderats pel departament de Ciències de la Terra de la universitat Virginia Tech . Segons Shuhai Xiao, professor de Geociencia del Virgínia Tech College of Science, qualifica els fòssils desenterrats com «l'evidència més convincent de mobilitat animal ancestral, datades aproximadament fa 550 milions d'anys». «Aquesta troballa demostra que els animals segmentats i mòbils van evolucionar fa 550 milions d'anys», afirma Xiao. La mobilitat és el que va permetre als animals deixar una petjada inconfusible sobre la Terra, tant en el sentit literal com metafòric.
Aquest és el tipus de trets que corresponen a un grup d'animals denominat bilaterals, que inclou a la majoria i a nosaltres els humans també. Els animals som els que mouen i modifiquen la Terra, i la capacitat dels bilaterals per a donar forma a la superfície del planeta està lligada als orígens de la motilitat humana».
La criatura en concret era similar a un milpeus, mesurava fins a 10 centímetres de llarg per fins a 2,4 d'ample, que es desplaçava arrossegant-se sobre el seu cos pel llot del fons oceànic i alternant amb pauses. Tots aquests elements certifiquen que es tracta del primer ancestre dels animals bilaterals entre els quals ens trobem, l'origen dels quals s'estimava en una forqueta entre els 635 i els 529 milions d'anys però que només s'han pogut confirmar amb aquest descobriment.
«Som la criatura que provoca el major impacte sobre la superfície del planeta. Deixem una petjada enorme, no sols pels nostres desplaçaments sinó per gran quantitat d'altres activitats encara més influents que han de veure amb la nostra capacitat per a moure'ns».
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada