dijous, 10 de gener del 2019



Per què juguem si el més probable és perdre




Diu el tòpic que la loteria és un impost per a la gent que no sap de matemàtiques, però és probable que qui ho va encunyar sabés alguna cosa sobre aquesta ciència, però poc del comportament humà.


Ser conscient que el joc existeix com a negoci perquè gairebé tots perden pot fer que no s'aposti tant, però no impedeix que molts segueixin fent-ho, igual que milions de persones a tot el món fumen malgrat conèixer el seu vincle amb el càncer. D'una banda, les persones ens manegem malament amb la probabilitat i el coneixement a vegades no ajuda. Hi ha persones, com alguns informàtics, que creuen que poden controlar el joc, i per això s'arrisquen més i acaben tenint problemes.


Quan se celebri el sorteig de la loteria de Nadal, el proper dia 22 de desembre, de mitjana, cada espanyol s'haurà gastat més de 60 euros en loteria. En un costum tan estes es veu la gran quantitat de motivacions que ens empenyen al joc, des de la possibilitat de guanyar una quantitat de diners que ens canvie la vida, al gust de compartir una tradició amb família i amics o la por a convertir-nos en el únic pobra del nostre treball. Durant molt temps, els psiquiatres consideraven que el joc patològic s'assemblava més a un comportament compulsiu que a una addicció.


Segons aquest plantejament, els addictes acabarien atrapats buscant alleujar la seva ansietat i no el plaer que se sent quan es consumeix una droga com la cocaïna. No obstant això, la investigació ha observat que, en molts casos, els efectes del joc i d'algunes substàncies no són tan diferents.

Notícia Original




Notícia Relacionada 


Notícia 2.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada