Són objectes que no es detecten directament, hi ha gràcies a estudis teòrics i fins infringixen principis de la física. Tot i que encara quede molt per conéixer sobre els forats negres de matèria amb un camp gravitacional capaç d'atrapar a qualsevol partícula, fins als fotons, un equip liderat per l'astrofísico mexicà Omar López-Cruz ha descobert al més gran de l'univers conegut, és a dir, fins a 2.000 milions d'anys llum. Amb una massa 10.000 milions de vegades superior a la del Sol, l'objecte supermassiu acabat de trobar es troba en el centre de la supergalàxia Holm 15A.
L'acadèmic recorda que, en 2012, dos astrònoms nord-americans van anunciar que la galàxia més lluminosa del cúmul Abell 2266 posseïa el core [la part aplanada central de la distribució de la lluminositat d'una galaxia] més gran mai observat.
Entonces vaig recordar que havia estudiat les característiques d'Holm 15A durant el meu treball doctoral. Li vaig demanar al professor Christopher Añorve, que havia sigut el meu estudiant en l'INAOE, que la tornara a medir, compte el científic:La sorpresa va ser grandiosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada