Al pareixer, el diumenge 16 de desembre, ha segut possible alcanzar la màxima proximitat a la Terra del cometa 46P/Wirtanen. No va ser necessari ningun telescopi ja que era visible a simple vista però amb unes dificultats grans gràcies a que té un brill difós i a la presència de la Lluna Plena.
Segons experts, s’afirma que, a pesar de ser un cometa menut, ronda lleugerament superior a un quilòmetre i rota sobre sí mateix amb un període de 7 hores. També, gràcies a fotos fetes amb un modo remot mitjançant l’ús de telescopis robòtics, s’ha pogut saber que apareix amb una coma verda ben desarollà formada per material ionitzat que desde el 29 de novembre alcanzava un grau de tamany angular que era el doble a el de una Lluna Plena. Per lo vist, segons se aproxima cada vegada més al Sol, aumenta el seu brill i va desplegant la seua cola.
Al parèixer, en lo que quedava de any, es va anar moguent-se per diverses constel·lacions ja que s’hi troba a principis de desembre entre les de la Ballena i Erídano. Donat a aquestes circumstàncies, desde el hemisferi nort sols era visible a molt baixes elevacions en la primera part de la nit, però segons avanzava desembre, ananava augmentant altura travessant la constelació de Taurus. En Nadal, s’estimava que estaría prop de Capella i a partir de ahí sería visible tota la nit. També s’hi diu que en cap d’any havía alcanzat la constelació del Lince
Notícia Original
Notícia Relacionà 1
Notícia Relacionà 2
Video Relacionat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada