El projecte de la Unió Europea, STARS4ALL, creat el 2015 com a impulsor d'iniciatives sobre contaminació lumínica, posarà en marxa en els pròxims mesos deu accions per sensibilitzar sobre l'impacte de la llum artificial.
Aquest projecte unirà per primera vegada a socis relacionats amb la tecnologia de la informació, ciències socials, economia, astronomia i ecologia per crear iniciatives autosostenibles sobre contaminació lumínica.Entre les iniciatives es troba la retransmissió de set esdeveniments astronòmics que van des aurores boreals fins eclipsis solars i lunars.
Aquest projecte el coordina la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i col·laboren en el mateix altres institucions com la Universitat Complutense de Madrid (UCM), la Universitat de Southampton (Sotón), l'Institut Leibniz d'Ecologia d'Aigua Dolça i Pesca Continental (IGB ), CEFRIEL Itàlia, l'escola de negocis ESCP-Europa, la Xarxa Europea de Crowdfunding (ECN) i l'Institut d'Astrofísica de Canàries (IAC).
Els promotors del projecte crearan un mapa sobre sistemes d'enllumenat ineficients i es convidarà a ciutadans i autoritats a què participin: en la detecció de fanals que emetin massa quantitat de llum al cel, identificació del malbaratament energètic a causa de il·luminació comercial, llums que es deixen enceses, i es crearà una xarxa de sensors per mesurar la contaminació lumínica.
Una altra de les iniciatives es basa en adquirir i instal·lar fotòmetres de baix cost, que seran venuts des de la pàgina web del projecte
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada