dissabte, 28 de novembre del 2015

La inestabilitat de la Antàrtida occidental augmentarà en tres metres el nivell del mar

Des de fa dècades, les observacions per satèl·lit mostren que les glaceres del mar de Amundsen en la Antàrtica occidental estan perdent massa a un ritme accelerat i el desgel de la capa de gel d'eixa regió pot haver arribat ja a un punt de no retorn.
Un nou estudi, liderat per científics alemanys, ha donat un pas més i ofereix una simulació a llarg temps de l'evolució de tota la capa de gel de la Antàrtica.
Els resultats confirmen que la regió de Amundsen és inestable, i els científics afirmen que és possible que estigam presenciant el principi d'un període de desintegració  prolongada del gel marí a l'oceà.
Les simulacions indiquen que la regió es desestabilitzarà després de 60 anys de nivells de desgel actuals. Però per als autors, aquesta zona ja és inestable, per el que aquestes dades seran més altes ràpidament. Si açò ocorre, en els pròxims segles l'augment de tres metres en el nivell del mar serà inevitable, afirma Sinc Johannes Feldmann, primer investigador d'aquest projecte.
"Si es tenen en compte els resultats a escala de mil·lennis, el nivell del mar augmentarà un metre durant els primers 2.000 anys. Arribarem als 3 metres previstos dins d'uns 10.000 anys, però pot ser més ràpid", afirma el científic alemany.



2 comentaris:

  1. Hola David! Aquesta notícia em pareix de gran interés per a mi i per a tota la humanitat. El canvi climàtic, el qual comporta un augment general de la temperatura mitjana de la Terra, té moltes conseqüències com és aquesta: el desgel. Com diu l'article, si aquest procés incrementa, és segur que el nivell del mar també ho faja exponencialment, cosa que deu preocupar-nos. Amb açò la gent hauria de ser conscient i intentar reduïr aquest efecte d'hivernacle que estem augmentant dia a dia mitjançant, per exemple, les emissions a l'atmosfera de gasos contaminants. Hi han moltes alternatives al mercat que intenten evitar tots aquests impactes al medi ambient i per això, l'única ferramenta per intentar frenar o disminuïr aquest procés som els èssers humans.

    ResponElimina
  2. Hola! Aquest article em sembla molt interessant i a la vegada preocupant. Com diu en la notícia, les glaceres en l'Antàrtica Occidental están perdent massa, és a dir, están sotmeses al procés de desgel. Aquest fenòmen és una conseqüència del canvi climàtic i nosaltres, els humans, hem de fer tot el posible per evitar que passe, ja que si no, l'augment del nivel del mar serà inevitable. El canvi climàtic també comporta moltes altres conseqüències terribles, per això hauriem d'evitar que augmente la temperatura mitjana de la Terra, com per exemple, reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera, utilitzant energies renovables.

    ResponElimina