dijous, 23 de febrer del 2012

Revivixen una planta que va estar enterrada 30.000 anys baix del gel Siberia.

Gràcies a un grup d'investigador russos de l'Acadèmia Russa de Ciències , especialment David Gilichinsky i els seus amics han aconseguit "resusitar" una planta amb flors que portava 30.000 anys morta, situada a uns 38 metres davall del sòl congeltat de Sibèria.

Aquesta notícia fou publicada a la revista PNAS en un article en el qual els científics explicaven com han aconseguit nous exemplars d'aquesta planta.


En aquest informe, expliquen com desenterraren les llavors i els fruits d'aquesta planta, anomenada "Silene stenophylla” la qual las situaven en el Pleistocèno .
Aquesta planta la trobaren prop del riu Kolyma , situat al nord-est de Siberia.


Per a trobar-la, van perforar el permafost, la capa gelada del sòl, la qual ocupa milions de quilòmetres quadrats i on molts científics han pogut encontrar milers de llavors i cossos congelats.

Quan ja la tenien, van utilitzar dos sistemes per a “ revirila” que van ser: van tornar a conrear els teixits de la planta i per el sistema de la micropopagació, els quals els van oferir joves clons que van naixer en unes macetes de creixements. Aquest clons quan van tenir una certa edat, els van eixir les flors i fins i tot van donar fruits.

Quan van acabaren l' experiment , van observar que els clons tenien uns fenotips diferents als de la planta "mare". Aquesta dada els va donar a entendre que el permafost que era la capa on la encontraren , és un bon lloc per guardar el material genètic de les plantes o altres éssers que es dipositen allà, i una bona reserva de gens antics.

Segon els científics, pel que fa al tema històric de les “resurecció” d'animals, plantes i altres éssers siberians, a data d'avui aquesta investigació ha estat l'única que s'ha fet amb éxit en plantes amb flors.


Noticies relacionades:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada