Tots sabem que els formigues mai descansen, i que mai podríem anomenar-les ganduls, però un nou estudi podria canviar un poc el nostre concepte cap a elles. El Dr Robert Schofield, precursor esta investigació, diu que els formigues treballen tota la seua vida fins a arribar a una edat en què podríem dir que és jubilen i comencen a centrar-se a descansar.
Tot l'estudi és va centrar a estudiar els formigues d'Amèrica central, on és dediquen a tallar fulles i que els farratgeres els arrepleguen. Açò suposa que al final els navaixes d'estes formigues vagen desgastant-se al pas del temps, fins que arriba un moment en què els formigues és tornen ineficients i deixen pas als mes jóvens perquè continuen el treball.
El que no s'ha pogut esbrinar és que passen a fer estes formigues ''jubilades'', però és molt curiós i a mes demostra la deposició de rols i l'intercanvi que hi ha de generació en generació entre elles.
Noticies relacionades:
¿Cómo se reproducen las hormigas?
¿Cómo ven el mundo los insectos?
Videos relacionats:
!Qui ho haguera dit les formigues també es jubilen!
ResponEliminaEs interesant aquesta noticia,les formigues son molt treballadores pero tots no poguem treballar tota la vida.
M'ha paregut molt curiosa aquesta notícia. Tan incansables com pareixen, elles també es fan majors i es veuen en la necessitat de jubilar-se per descansar.
ResponElimina