Recorden la paradoxa del 80/5, unes xifres que recorden que els països pobres suporten el 80% de la càrrega oncològica en el món, mentres que només reben el 5% dels recursos. I això a pesar que en els últims anys la situació ha anat tornant-se cada vegada més preocupant: "En 1975, només el 15% dels nous diagnòstics es registraven en estes regions pobres; enfront del 56% de l'any 2008 o el 70% que s'espera per al 2030".
El pitjor, indiquen, és que hi ha estratègies senzilles que podrien ajudar a combatre esta situació. Ni tan sols són receptes molt cares, recalquen, perquè bastaria de lluitar contra el tabaquisme en estos països (nou focus de negoci de la indústria tabaquera), educar la població sobre certs hàbits saludables i emprar fàrmacs ja sense patent per a estalviar costos.
John Seffrin, director de la Societat Americana del Càncer (FÀSTIC), recorda que el càncer hauria d'alçar la mateixa onada de solidaritat internacional amb els països menys privilegiats que es va viure amb la sida fa uns anys. Un moviment d'este tipus permetria, per exemple, aconseguir que s'abaratisca el cost de certes vacunes que podrien evitar un bon nombre de tumors causats per virus.
Altres notícies relacionades:
- En el 2020 el 70% de nous casos de càncer es donarà en el tercer món
- No hi ha mitjans per a lluitar contra en càncer en aquestos països
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada