La Terra tarda 365 dies i sis hores aproximadament a fer una volta al voltant del Sol. Un planeta gegant (2MASS J2126-8140) necessita quasi un milió d'anys per a fer una òrbita al voltant de la seua estrela.
El sistema planetari seria el més gran dels que han sigut descoberts fins ara. I és que el planeta es trobaria a un bilió de quilòmetres de distància de la seua estrela, de manera que la seua òrbita és 140 vegades més àmplia de la que seguix Plutó quan dóna la volta al Sol
Segons els càlculs que han realitzat, el planeta tindria aproximadament la grandària de Júpiter i seria 11 vegades més gran que la Terra
"L'estrla en cuestió s'anomena TYC 9486-927-1, Murphy un investigador de diu que es tracta d'un planeta nan roig, ademés de ser un planeta fred, localitzada en la constel·lació d'Octans, en l'Hemisferi Sud.
Tant l'estrela TYC 9486-927-1 com el planeta 2MASS J2126 són objectes coneguts pels científics des de fa una dècada, és creu que este sistema solar va haver d'originar-se fa entre 10 i 45 milions d'anys, però va ser l'equip de Murphy el que es va donar compte que es movia conjuntament.
Segns l'astrofísico australià, només han detectat un únic planeta gegant en ell, encara que considera que hi haja altres planetes rocosos i gasosos prop d'eixa estrela, amb òrbites com les que hi ha en el nostre sistema solar.
Noticia original.
He decidit comentar aquesta noticia perquè hem resulta molt interessant e instructiva. Cada vegada som mes conscients, gracies als científics, que no estem sols al mon,i que vivim en un univers replet de planetes, sistemes, galàxies... Aquesta noticia ens demostra fins on pot arribar l’univers. Aquest es capaç de crear planetes tan grans o menuts, fred o càlids, que aquest camp d’investigació, l’astrofísica, no te límit, ni fi destinat.
ResponElimina