Un equip d’investigadors de l’ Universitat de Bristol estè treballant en la capacitat que tenen el calamar i el peix zebra en camuflar-se.
En la revista 'Bioinspiration and Biomimetics', han publicat en article el qual els autors han desarrollat músculs artificials que responen a estímuls elèctrics. Afegixen que podrían ser utilitzat en la vida cuotidiana, com per exemple dissenyar roba que produira efectes visuals de camuflatje.
La pell d’alguns peixos ja siguen anfibis, etc. tenen unes cel•lues anomenades cromatófors que permeten un réflex de color. Aquests animals tenen una habilitat: controlar les propietats de la seua pell. A més de camuflar-se, ho utilitzen per a comunicar-se en altres essers vius.
Noticia original:
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/05/05/ciencia/1336227846.html
Video:
Aquest descubriment sobre le camuflatge esta be, perque com diu la noticia podria aplicar-se a la vida cotidina, pero hi hauria un problema perque moltes persenoes ho utilitzarien per a fer maldats.
ResponEliminaSeria un gran invent aixo de crear un tipus de roba amb les mateixes propietats de la pell d'aquestos peixos
ResponElimina